SØREN KIERKEGAARD Abraham's frygt og bæven, ved Jens Staubrand. ISBN 9788792510235. [SØREN KIERKEGAARD Abraham's fear and trembling, by Jens Staubrand - the book is in Danish] 196 sider. Vejl. pris 250 DKK

LÆSEPRØVER | READING TEXT: -1-, -2-, -3-

Bøger fra Stauer Publishing kan købes hos os på email stauerpublisning@gmail.com, eller hos alle boghandlere, fysik i butik eller online | Books from Stauer Publishing can be purchased from us at email stauerpublisning@gmail.com, or from all bookstores, in-store physics or online.

Abraham's frygt og bæven er en af forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaards (1813-1855) allermest elskede bøger. Den udkom første gang i 1843, og havde Kierkegaard-dæknavnet Johannes de Silentio som forfatter. Det er en bog om religiøs - og verdslig pligt, og Kierkegaard anvender Bibelens fortælling om Abraham og Isak, som et eksempel på hvordan der kan være et dilemma mellem disse to pligter. Abraham står i det dilemma, at han på den ene side må adlyde Guds bud om at ofre hans søn Isak på bjerget Morija – 'gøre et mord til en hellig og gudvelbehagelig handling', som Kierkegaar skriver – o g på den anden side et verdsligt påbud om at beskytte og værne om hans søn, Isaks liv.

Jens Staubrand, forfatter og filosof, mag.art., har dramatiseret, produceret og instrueret en række musikledsagede Søren Kierkegaard-oplæsningsforestillinger i Danmark og i udlandet. Udover denne bog har han udgivet en lang række nudanske Søren Kierkegaard-bøger, blandt andre: Søren Kierkegaard: Angst, Kierkegaard: Filosofiske smuler eller en lille smule filosofi, Kierkegaard: Kærlighedens Gerninger, Kierkegaard: Mozarts Figaros Bryllup, Tryllefløjten og Don Juan, Kierkegaard: Min Regine! Søren Kierkegaard og Regine Olsen – en kærlighedshistorie, Kierkegaard: Breve og Notater fra Berlin, samt den dansk-engelske: Søren Kierkegaard’s kamp for livet på Frederiks Hospital i København | Søren Kierkegaard’s struggle to live at Frederiks Hospital in Copenhagen.

Presse. Udfordringen

'Søren Kierkegaards kendte værk Frygt og bæven i nyredigeret, nudansk udgave. Til læsere, som synes Kierkegaard er for tung at læse i originaludgaven ... Filosoffen Jens Staubrand har udgivet en lang række nudanske udgaver af Kierkegaards kendte værker, hvoraf denne nok er den mest kendte om etiske dilemmaer og religiøs fordring .. Denne udgave er illustreret med religiøse og klassiske portrætter og temaer ... Omskrivningen til moderne dansk med tilhørende forklaringer og oversatte passager på latin og græsk gør det lettere for dem, som har svært ved at komme i gang med Kierkegaards kringlede og omstændelige skrivemåde'. Materialevurderingen

Presse. Lokalavisen Frederiksberg